blank

 


NIEUWSBRIEF

naam:
email:


ONZE
BLOG


FOTO

 
© De Kaasdroger 2011 
Onze pijlers > Ervaring delen / Samen wonen / Ecologisch leven
Leren in dialoog

Onze derde pijler, 'ervaring delen', draait om het openstellen van het project naar buiten toe en ons te verbinden met andere zoekprocessen en experimenten. We wensen onze manier van leven en samenleven graag te delen met anderen. En dit op een ongedwongen wijze. Wie zin heeft kan dus bij ons komen kennismaken van de voordelen én de uitdagingen van 'samenhuizen' in een beschermd monument. Via rondleidingen stellen we ons project geregeld open voor het brede publiek.

Via deze weg hopen we mensen te inspireren, te leren en verder te groeien. Zoeken hoe het anders kan.
 
Hoe het is voor Anje en Benoît...
Benoît is erg begaan met het welzijn van en de zorg voor onze planeet. Anje houdt er wel van om nieuwe initiatieven te laten ontstaan. Ze gelooft sterk in de kracht van synergie. Wat je samen doet, staat sterker en leeft langer. Vanuit deze zorg en ingesteldheid groeide de idee om deze derde pijler op te nemen in dit project. Het lijkt ons verrijkend én tevens inspirerend om aan anderen te tonen waar we mee bezig zijn, om te getuigen van ons zoekproces, om mensen te ontvangen en ervaringen uit te wisselen. Anje en Benoît zijn sterk betrokken bij de uitbouw van De Broeikas, Labo voor een warme wereld, het project in de grote schuur. Meer daarover lees je op de site van De Broeikas.
 
Leen getuigt hieronder...
De derde pijler gaat voor mij over authentiek zijn, het leven van een boodschap, zich geïnspireerd voelen door anderen en op een open manier te getuigen van eigen ervaringen. Ik vind het fijn om anderen even te laten delen in onze intimiteit van wonen, werken en bezig zijn en hierrond in dialoog te gaan met anderen. Immers, mensen fungeren als spiegels voor mekaar en op die manier bevruchten en inspireren ze elkaar. 
 
Laurenz ervaart de derde pijler als volgt...
De openheid van ons samenhuisproject uit zich bij mij vooral in mijn engagement tijdens de oprichtingsfase en de verbouwing van De Broeikas, de cooperatieve onderneming die huist in de vijfde unit van De Kaasdroger. Hier ga ik in interactie met een hoop boeiende en geëngageerde mensen.
Het open karakter betekent voor mij vooral plezier maken met anderen, ons project regelmatig open te stellen voor een bar, concertje, rondleiding, kunstroute, enz...

Katrien en Wietse aan het woord...
Het is fijn dat er in het woonerf mensen wonen met ervaring in ecologisch verbouwen, dankzij hun tips en tricks hebben wij ons huis helemaal zelf kunnen verbouwen en veel bijgeleerd!
De Broeikassers
Ervaring delen en van elkaar leren, dat geven we vorm door vele deelmomenten te faciliteren. Een cowerkdag start met een deelcirkel, we doen vuuravonden en community-deelcirkels. Daarnaast organiseren we een aantal activiteiten in cocreatie met elkaar. Zo is er Café De Broeikas, onze spelletjesavonden, soms organiseren we een concertje of is er eens een lezing. Nu De Broeikas stilaan begint te draaien zoeken we hoe we de schuur nog meer kunnen openstellen voor experiment en cocreatie. Stapje voor stapje krijgt dat vorm. Heel boeiend vooral om met een groep van 30 actieve leden de schuur samen te runnen.

Wil je meer weten over onze visie omtrent de derde pijler? Klik dan hier!