blank

 


NIEUWSBRIEF

naam:
email:


ONZE
BLOG


FOTO

 
© De Kaasdroger 2011 
De Kaasdroger


Welkom!


OPENDAG ECOTUINEN - 2019!

Voor de eerste keer doen we dit jaar mee met de opentuinendag van Velt.

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni zijn er telkens 2 rondleidingen: om 13.30 en 15.30. Benoît geeft uitleg over pluktuinen en permacultuur. Inschrijven vooraf is niet nodig. Je kan hier ook wat blijven napraten in het gelegenheidscafé in De Broeikas.

Er wordt eveneens uitleg gegeven over het project De Broeikas dat gestalte vindt in de schuur. De Broeikas is een verstillende cowerkplek voor ondernemers en kunstenaars. De ruimte kan eveneens gehuurd worden door vennoten. Iedereen die wenst kan vennoot worden. Op die manier kan je De Broeikas financieel ondersteunen. De Broeikas wil bouwen aan een warme en duurzame samenleving en zet daarbij in op de thema's creativiteit, duurzaamheid en zelfontplooiing. Ze biedt ruimte aan projecten die verbinden, verstillen en verdiepen. Info over De Broeikas lees je via deze link.

De Broeikas, Labo voor een Andere Wereld.

Van harte welkom!
 Samenhuizen in een oude vierkantshoeve. Het heeft wel wat...

Hier kan je kennismaken met ons samenhuisproject.
Het is opgebouwd vanuit drie pijlers: samen wonen, ecologisch leven en ervaring delen.
Het proeft naar wonen, ruikt naar de natuur en resoneert met woorden als 'samen', 'duurzaam', 'open', 'wonen', 'respecteren', 'leren', 'verbinding', 'ecologie' en 'dialoog'.
Een verhaal van synergie en creativiteit.

Het verhaal van een oude boerderij, 4 gezinnen, een handvol dieren en véél goesting!

Benieuwd? Kom binnen, verken onze site en deel ze met je vrienden.
 Nieuws van de dag


WORD VENNOOT VAN DE BROEIKAS
In De Kaasdroger zijn er 4 woonunits en 1 projectunit. De projectunit heet De Broeikas en is een verstillende cowerkplek voor kunstenaars, ondernemers, klimaatpioniers,... De Broeikas wil een ruimte worden voor activiteiten rond creativiteit, duurzaamheid en zelfontplooiing. Wat bijzonder is aan deze ruimte is dat we via De Broeikas de mogelijkheid geven om zelf je steentje bij te dragen aan dit project door een aandeel te kopen. Wil jij ook meebouwen aan ons Labo voor een Andere Wereld, lees hier dan hoe dat kan! Als sympathisant kan je reeds vanaf een bedrag van 100 euro.

COHOUSING IN BEELD

Een leuk filmpje over de meerwaarde van cohousing of samenhuizen... 
En sinds kort is er ook een kort filmpje in omloop over ons eigen project.