blank

 


NIEUWSBRIEF

naam:
email:


ONZE
BLOG


FOTO

 
© De Kaasdroger 2011 
Droomlocatie

Een droomlocatie in het hart van Neervelp. In 2007 werd hoeve De Hertogh onderdak voor De Kaasdroger, een project dat draait rond een verbonden manier van wonen. Op dit moment wonen hier vier gezinnen en werd de grote schuur verbouwd tot een ruimte voor experiment en cocreatie voor velen.

De gezinnen organiseren zich in een woonerf. Ze delen een grote tuin met beschermde boomgaard en een aantal bijgebouwen. Via regelmatig overleg geven ze vorm aan het geheel. 

Elke unit is volledig autonoom. Er is geen gemeenschappelijke keuken of leefruimte. Gemeenschappelijk is een atelierruimte, een houtopslagruimte, een vuilnisruimte, een opslagplaats voor werk- en tuingerief en een stal. Ook machines, apparaten en spullen worden gedeeld: grasmachine, heggeschaar, werkgerief enzoverder.

De grote schuur geeft onderdak aan de coƶperatieve vennootschap De Broeikas. De schuur is de thuisplek voor een warme community van mensen die de plek gebruiken om er te komen werken of voor overleg en activiteiten. De ruimte kan eveneens gehuurd worden door externen. Meer info hierover via de website van De Broeikas.